Vacatures vullen met het gebruik van stickers?

Heb je moeite met het vullen van een vacature of wil je het gewoon eens op een andere manier proberen? Dan biedt bestickering een mooie kans voor het werven van personeel! In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden, voordelen én het mogelijke effect van het vullen van vacatures met gebruik van stickers. 

Het vullen van een vacature is voor veel bedrijven tegenwoordig een grote uitdaging. De vraag naar nieuwe collega’s is enorm groot en voor de werkzoekenden liggen de banen voor het oprapen. Het is daarom belangrijk om je te onderscheiden van andere bedrijven, om zo op een positieve manier op te vallen! We zien veel originele manieren van werving voorbij komen en ook de traditionele vacaturesites puilen uit van de vacatures. Maar is deze relatief dure manier van werving wel zo effectief? 

Een lastige vraag die wij maar moeilijk kunnen beantwoorden. Gelukkig weet onze Thomas een perfect alternatief: stickers, stickers en nog meer stickers! Met de juiste bestickering weet je je te onderscheiden van andere organisaties en is je bereik enorm groot. Later in deze blog lees je meer over de voordelen van bestickering voor het vullen van je vacatures. Lees dus snel verder!

Welke mogelijkheden zijn er om je vacatures te vullen door gebruik te maken van stickers? 

De mogelijkheden met stickers zijn eindeloos en je kunt het zo gek maar bedenken. We gaan daarom graag met je in gesprek om samen de beste manier te vinden om de geschikte kandidaten te werven.. Maar eerst zullen we een aantal mogelijke opties benoemen. 

Een populaire vorm die met name bij restaurants en winkels gebruikt wordt is het bestickeren van de ramen of de etalage, ook wel raamstickers. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een ludieke tekst of een duidelijke boodschap om de vacature onder de aandacht te brengen. Het grote voordeel van deze manier is dat veel mensen deze boodschap ontvangen, omdat dit duidelijk in het zicht komt van restaurantbezoekers en winkelend publiek. “Hey, ik liep vanmiddag in de Peperstraat en zag een leuke vacature bij onze favoriete winkel, wellicht iets voor jou?” Zo gaat het balletje dan rollen en weet je de vacature onder de aandacht te brengen. Op deze manier vind jij hopelijk de gedroomde kandidaat! 

Een andere mogelijke optie is bestickering van je bedrijfsbus of auto. Een optie die de afgelopen tijd nieuw leven in is geblazen. Het simpele: “Wij zoeken collega’s” is ingeruild voor een meer opvallende manier waardoor de vacature nog beter opvalt! Een mooi voorbeeld hiervan is PPC. Door de enorme groei die Plinten en Profielen Centrale al jaren doorstaat is de vraag naar personeel uiteraard mee gegroeid. Om deze vacatures te vervullen zet PPC onder andere voertuigbestickering in om op een andere manier nieuwe collega’s te bereiken én te triggeren om te solliciteren.

Maar uiteraard zijn de opties op verschillende manieren in te vullen en geven we je graag advies op welke manier je het meest effectief kandidaten werft. Je kunt voor een groot opvallend formaat kiezen met mooi beeldmateriaal of juist een kleiner formaat met een pakkende tekst. Uiteindelijk draait het allemaal om effectiviteit. De effectiviteit van het inzetten van  de juiste stickers is in dit geval afhankelijk van verschillende factoren, denk bijvoorbeeld aan: 

  • Wat wil je uitstralen?; 
  • Wie wil je bereiken?; 
  • En waarom de vacature zo tof is.  

Ga met Martijn in gesprek en ontdek samen wat voor jouw vacature de beste optie is, meerdere vacatures promoten behoort uiteraard ook tot de mogelijkheid!

De voordelen van het gebruik van stickers voor het vervullen van je vacature

Het gebruik van stickers voor het vervullen van je vacature heeft veel voordelen, wij lichten ze graag aan je toe. Het grootste voordeel is het publiek dat je bereikt, door de stickers op je bedrijfsbus ziet men door heel Nederland jouw vacature voorbij komen. Ook een file is opeens minder vervelend.. de mensen achter je hebben mooi de tijd om de vacature te aanschouwen. Het aantal dagelijkse impressies van de vacature is daarom super groot. 

Een ander voordeel is dat je zelf de looptijd van voertuigbestickering kunt bepalen, je kunt de stickers er namelijk na 3 weken afhalen of zelfs na 3 jaar. Dit hangt dus net als de vormgeving af van je eigen wensen. 

Het doel van de bestickering is uiteraard het vervullen van je vacature(s), maar het zorgt ook voor een professionele uitstraling van je bedrijf. Uitstekend voor de naamsbekendheid dus en een mooie win-win situatie. 

Het effect van “vacature voertuigbestickering”

Het uiteindelijke doel is uiteraard het binnenhalen van sollicitanten voor je openstaande vacature, uit ervaring kunnen wij vertellen dat dit ook zeker het effect is van voertuigbestickering. Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over voertuigbestickering of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet en neem contact met ons op, we denken graag met je mee! 

WhatsApp met Martijn!