Carwap tools

Het wrappen van je auto is een lastige en tijdrovende klus. Om het werk makkelijker te maken én het resultaat mooier is het van groot belang om de juiste tools te gebruiken. In deze blog vind je een lijst van de 10 belangrijkste tools je nodig hebt voor het wrappen van je auto! 

 

Let op, deze lijst is op willekeurige volgorde opgesteld en dient uitsluitend ter indicatie van welke tools volgens ons belangrijk zijn. Per persoon verschilt het welke tools je gebruikt, wij bieden deze lijst alleen als hulpmiddel om je op weg te helpen! 

 

Lijst van 10 belangrijke tools voor het wrappen van je auto. 

 

  1. 3m Gold rakel

  2. Handschoentjes

  3. Kunststof spatel

  4. Magneten

  5. Maskeertape

  6. Snijlijnen

  7. Fohn

  8. Ontvetter

  9. Waterpas laser

  10. Breekmesje 

 

1.De lijst van onmisbare signtools trappen we af met de Gold rakel van 3m. Deze rakel is perfect voor het aanwrijven van de folie, daarnaast wrijf je belletjes er zo mee weg. Een tip: zorg dat er altijd een goed filtje op je rakel zit. 

 

2. Handschoentjes zijn belangrijk voor als je handen niet wilt branden aan hete folie. Daarnaast voorkom je met handschoenen krassen op de lak en zijn zachte handschoenen beter voor het aanraken van de folie. 

 

3, Met een grote kunststof spatel kun je de auto gemakkelijk droog maken wanneer je met water wrapt. Het wrappen van auto’s met water is een veelgebruikte manier om auto’s te wrappen. Wij hanteren zelf een andere wrap techniek. 

 

4. Een signmaker zijn grootste vriend en een belangrijk hulpmiddel: de magneten. Met magneten kun je de stickers of folie op de juiste hoogte uithangen, maar ook gebruiken bij het onthullen van de folie. 

 

5. Maskeertape, of ook wel afplaktape, is een belangrijk hulpmiddel en dit gebruiken we met name als richtpunt om waterpas/recht te kunnen wrappen. 

 

6.Snijlijnen zijn ideaal voor randjes en/of scherpe hoekjes. Met het gebruik van een snijlijn kun je gemakkelijk de folie snijden, zonder daar een mesje voor te gebruiken. Het voordeel van snijlijnen is dat als je het recht aanbrengt, de folie ook extreem recht wordt doorgesneden. 

 

7.  Een föhn is enorm belangrijk. Met een föhn op 300 graden celsius kun je de folie uitrekken en om bijvoorbeeld de bumper heen buigen. Op deze manier zorg je ervoor dat de folie perfect aansluit. Een andere belangrijke werking van de föhn is het “doodmaken” van de folie/lijm. Met doodmaken bedoelen we dat de lijm en folie zo heet wordt, dat deze bijna niet meer loskomt van de auto. 

 

8. Ontvetter, nummer 8 in dit lijstje maar eigenlijk de eerste tool die je gebruikt bij het wrappen. Het ontvetten van de auto is cruciaal. Met het ontvetten van de auto zorg je ervoor dat de folie langdurig blijft zitten. Gebruik de ontvetter met microvezeldoekjes en poets de auto volledig schoon voor het beste resultaat! 

 

9. Een waterpas laser gebruiken we vooral bij wraps met prints. Op deze manier weet je zeker dat je de folie recht op de auto aanbrengt. Daarnaast is het ook een handig hulpmiddel om de prints op elkaar door te laten lopen. 

 

10. Last but not least, een breekmes of stanleymes. Zorg dat je deze altijd bij de hand hebt. Een mesje komt namelijk altijd van pas. Met name om de wrap uit te snijden, maar ook om bijvoorbeeld de overlap te verwijderen zodat dit niet meer in de weg zit. 

 

Met de aanschaf van deze lijst weet je zeker dat je alle hulpmiddelen in huis hebt om je auto te kunnen wrappen. Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij het wrappen van een auto. Zorg ook dat je een goed opgeruimde, stofvrije en droge werkplek hebt. Ook raden we aan om met de beste folie te werken voor het allerbeste eindresultaat. Goed, genoeg tipjes van de sluier. Omdat het wrappen van een auto een secuur en precisiewerk is, raden we het aan om dit door een ervaren auto wrap bedrijf te laten doen.DIt komt de kwaliteit en levensduur van de wrap ten goede. 


Sla deze lijst met tools voor het wrappen van je auto op als je zelf wilt starten met het wrappen van je auto. Wil je toch voor het allerbeste, mooiste en duurzaamste resultaat gaan? Laat dan je auto wrappen door onze ervaren signmakers.  

WhatsApp met Martijn!