Bus bestickering? Zo werkt het! Van ontwerp tot realisatie

Wij krijgen vaak de vraag hoe het bestickeren van een bedrijfsbus in zijn werk gaat. In deze blog geven we je graag antwoord op deze vraag! We nemen je mee van aanvraag tot ontwerp en realisatie. 

Ik wil mijn bedrijfsbus laten bestickeren

Een slimme en begrijpelijke keus, wij van Sign Activation regelen dit graag voor je. Met bijna 10 jaar ervaring in de reclame/marketing weten wij precies hoe we jouw bedrijfsbus kunnen laten opvallen. Nu de eerste stap gezet is, het willen laten bestickeren van je bedrijfsbus, gaan we graag met je in gesprek. Er zijn namelijk een aantal belangrijke aspecten bij het laten bestickeren van je bus. 

Allereerst bespreken we graag het doel van de bestickering, wat wil je bereiken? Dit kan van alles zijn: opvallen, reclame maken, professioneel overkomen, naamsbekendheid genereren of je bedrijfsbus beschermen tegen steenslag (speciale folie). 

Een ander belangrijk punt is de vormgeving van de bus. Ook hier kun je verschillende kanten mee op. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de bus te laten bestickeren, maar vaak wordt er ook gekozen om de hele bus te laten bestickeren. We maken hierbij onderscheid tussen wrappen, belettering en bestickering. Dit is afhankelijk van de wensen en behoeften van de opdrachtgever en hier gaan we graag over in gesprek. 

Het is wenselijk om de bestickering aan te laten sluiten op de huisstijl van je bedrijf. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dit niet te doen, bijvoorbeeld als je extreem wilt opvallen. Maar vaak wordt er gekozen om de bestickering van je bedrijfsbus aan te laten sluiten op de huisstijl. Hier zijn verschillende belangrijke redenen voor, bijvoorbeeld het creëren van herkenbaarheid en het uitstralen van eenheid. Heb je nog geen eigen huisstijl? Sign Activation is gespecialiseerd in het ontwerpen van een eigen huisstijl

Het ontwerp van de bedrijfsbus

Nadat het doel en de wensen en behoeften in kaart gebracht zijn,  gaan we een ontwerptekening maken, dit gebeurt digitaal en ziet er als volgt uit: 

Zoals je ziet maken we de ontwerptekeningen op schaal van jouw bedrijfsbus. Dit geeft het beste weer hoe de bedrijfsbus er uiteindelijk in het echt uit komt te zien. Deze ontwerptekening gaan wij samen met jou finetunen tot jij zeker bent van het gewenste resultaat! Naast het voordeel dat de ontwerptekeningen een goed beeld geven van het eindresultaat, bieden de ontwerptekeningen ook houvast voor eventuele bestickeringen in de toekomst. Zo zorgen we ervoor dat het gehele wagenpark er hetzelfde uit komt te zien, dit ziet er erg professioneel uit! 

De stappen van het ontwerp van de bedrijfsbus samengevat: 

  1. Bespreken van het doel van de bestickering
  2. Bespreken van de vormgeving
  3. Huisstijl aanhouden, van de huisstijl afwijken of een nieuwe huisstijl ontwerpen? 
  4. Starten met de ontwerptekening
  5. Samen de ontwerptekening finetunen tot deze naar wens is
  6. Akkoord? Op naar de volgende stap: de realisatie!

Realisatie: het bestickeren van de bedrijfsbus

Na akkoord op de ontwerptekening is het aan ons de taak om te zorgen dat de bovenstaande ontwerptekening werkelijkheid wordt. Op basis van de tekening én de afmetingen zorgen we ervoor dat jouw bedrijfsbus volledig naar wens bestickerd wordt! 

Hoe besticker je een bus? 

Dit hangt af van het ontwerp en de keuze die door de opdrachtgever gemaakt is. Het wrappen van de gehele bus gaat anders in zijn werk dan bijvoorbeeld het beletteren van je bus. Er is één ding waar we wel altijd voor zorgen: de bus moet brandschoon zijn. Voordat we de bestickering aan brengen op de bus, maken wij de bus goed schoon. Het schoonmaken en ontvetten van de bus heeft een positief effect op de ‘levensduur’ van de stickers, deze blijven langer zitten. 

Na het schoonmaken van de bus pakken we de ontwerptekening er weer bij: en hangen we de stickers op maat uit. Het echte werk kan beginnen! Ben jij benieuwd naar de volgende stap? Begrijpelijk, hier hebben wij namelijk ook jaren ervaring voor op moeten doen en talloze carwrap cursussen voor moeten volgen. Bij het bestickeren van je bedrijfsbus maken wij gebruik van de allerbeste kwaliteit folie, de beste tools, een schat aan ervaring en sterk staaltje teamwork van onze signspecialisten. Maar helaas gaan wij ons specialisme verder niet verklappen.. Dat is namelijk het geheim van de smid! 

Ben je als opdrachtgever benieuwd wat de status is van de bestickering? Neem dan contact met ons op! Uiteraard houden wij jou natuurlijk ook op de hoogte en ben je bij ons altijd welkom voor een bakje koffie. 

Het resultaat: een bestickerde bedrijfsbus

Na hard werken door onze sign specialisten is het resultaat daar: een geheel naar wens bestickerde bedrijfsbus! Omdat wij de ontwerpen geheel op maat kunnen maken en uitvoeren, zien wij de prachtigste en meest opvallende bedrijfsbussen voorbij komen. Bij Sign Activation is geen wens te gek en is alles mogelijk! 

Tijd voor het eindresultaat

Een moment waar je als opdrachtgever logischerwijs naar uitkijkt: het ophalen van de bestickerde bedrijfsbus! Zodra je bus klaar is geven we je meteen een seintje, zodat je de bus zo snel mogelijk kunt ophalen en het eindresultaat kunt aanschouwen. Als trotse eigenaar kun je dus gelijk een rondje gaan rijden en je prachtige bus aan de buitenwereld laten zien. 

                    

Waarom Sign Activation mijn bedrijfsbus laten bestickeren? 

Wij komen onze beloftes na en maken jouw grootste dromen waar. Als ervaren sign specialist en reclamebureau weten wij als geen ander jouw wensen te vervullen. Bij Sign Activation zijn we graag assertief: we denken met je mee, adviseren je en komen samen tot de tofste projecten! Want dat vinden we belangrijk: samenwerken om tot jouw droomproject te komen! 

Sign Activation bestaat uit een jong team van specialisten met een schat aan ervaring, creativiteit en de drang om alles tot in de puntjes te perfectioneren. Wij hebben onze eigen productieruimte, waar we de gaafste prints kunnen produceren. We hebben de productie in huis, zo kunnen we snel schakelen en zijn we niet afhankelijk van anderen. Een ander voordeel is dat we op deze manier zeker weten dat we met de allerbeste materialen werken. 

Zo besticker je je bedrijfsbus!

In deze blog hebben we je in een vogelvlucht het proces van het bestickeren van een bedrijfsbus laten zien. Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijfsbus? Martijn is altijd bereid om te sparren en de tofste ideeën met je te delen. Aarzel dus niet! 

WhatsApp met Martijn!